ZAHAROVA NAPADA NA NJEMAČKU: "Naoružavaju Kosovo i upozoravaju na kriminal"

Njemačko djelovanje na Kosovu je protivrječno, imajući u vidu da njemačko Ministarstvo spoljnih poslova upozorava na široko prisutan organizovani kriminal u ovoj pokrajini, a istovremeno njemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike pošiljke naoružanja, rekla je portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

  • Svijet

  • 14. Jul. 2021  14. Jul. 2021

  • 1

Ona navodi da njemačko Ministarstvo vanjskih poslova upozorava da se na Kosovu u privatnim rukama nalaze na stotine hiljada nelegalnog oružja.

Zaharova u objavi na svom profilu na "Telegram kanalu" ocjenjuje da su novinari njemačkog lista "Neues Deutschland" pronašli "znake lake podvojenosti ličnosti u sopstvenoj vlasti".

Prema njenim riječima, na sajtu njemačkog Ministarstva u dijelu preporuka za odlazak u strane države o Kosovu je napisano da je tu "široko rasprostranjen kriminal".

Takođe piše da se "na Kosovu u privatnim rukama nalaze stotine hiljada komada nelegalnog streljačkog oružja, a da su faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu niski", prenosi ruska agencija RIA "Novosti".

Zaharova je rekla da je to "apsolutno pošten opis situacije u tom kriminalnom regionu, koji jedni nazivaju 'zemljom mogućnosti', a drugi 'crnom rupom'.

"Tako se to često dešava kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja svjesno i ciljano, bez bilo kakve pravne osnove, suverene države nasilno cijepaju", navela je Zaharova, koja zastupa državu koja je "pocijepala" svog prvog susjeda - Ukrajinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...