OVO JE ČOVJEK KOJI JE OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ ATENATA NA TRUMPA: Prije osam godina na izborima glasao je za....

Agenti su na njega zapucali, a on je odbacio automatsku pušku nalik AK-47, dva ruksaka i druge stvari te pobjegao crnim automobilom Nissan.

  • Svijet

  • 16. Sep. 2024  16. Sep. 2024

  • 0

Američki predsjednički kandidat Donald Trump na sigurnom je nakon onog što se čini kao pokušaja atentata pokraj njegova terena za golf u West Palm Beachu na Floridi, priopćio je FBI.

Osumnjičenik je uhapšen. NBC i Fox News pišu da se radi o 58-godišnjem Ryanu Wesleyu Routhu.

Ovo je Ryan Wesley Routh, koji je priveden pod sumnjom da je namjeravao izvršiti atentat na bivšeg predsjednika Trumpa. On je 2016.godine glasao za Trumpa na izborima.

Slika

Washington Post objavio je da je Trump igrao golf na terenu kada se incident dogodio. Šerif okruga Palm Beach rekao je na press Trumpa, uočili puščanu cijev.

Agenti su na njega zapucali, a on je odbacio automatsku pušku nalik AK-47, dva ruksaka i druge stvari te pobjegao crnim automobilom Nissan.

Image

Svjedok je vidio osumnjičenika i uspio fotografirati njegov automobil i registarske tablice, što je dovelo do toga da su ga šerifovi zamjenici uočili i zaustavili u susjednom okrugu.

"Trenutno je u pritvoru", rekao je Ric Bradshaw, šerif okruga Palm Beach. 

Trump je sklonjen na sigurno čim je uočen naoružani muškarac. On je poslije sam objavio da je dobro.  

Neimenovani policijski dužnosnik kazao je da je Trump bio 300 do 400 metara udaljen od osumnjičenika, odnosno jednu ili dvije rupe na golf terenu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...