ZORAN MILANOVIĆ IDE KOD SVETOG OCA ZA DVIJE SEDMICE: "Ja možda jesam za psihijatriju, ali..."

Na pitanje o pismu koje je poslao premijeru kaže da nije odgovoreno na njega pa je onda njegova dužnost da ga objavi.

  • Regija

  • 04. Nov. 2021  04. Nov. 2021

  • 6

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dao je izjavu u Gospiću, gdje je bio na obilježavanju 29. godišnjice ustrojavanja 9. gardijske brigade "Vukovi" i ustrojavanja Motorizirane bojne Vukovi.

“Nemojte me ništa pitati o Banožiću”, rekao je novinarima, prenosi N1.

-Premijer ima problem, njegov je ministar u sukobu s načelnikom Glavnog stožera, to je ozbiljna stvar – kaže Milanović, dodajući da je Banožić ušao u otvoreni sukob s vrhovnim zapovjednikom.

-Idem kod Svetog oca za dvije sedmice, strahujem da Banožić i njegovu ostavku ne zatraži, kako je krenulo”, kaže.

“Ja možda jesam za psihijatriju, ali za šefa klinike”, rekao je predsjednik.

 O pismu Plenkoviću

Na pitanje o pismu koje je poslao premijeru kaže da nije odgovoreno na njega pa je onda njegova dužnost da ga objavi.

"Na sjednicu VE-a neću ići jer je to dužnost premijera. Ako imate ovakve ministre, onda imamo funkcionalni problem. Prema Ustavu, članku koji sam osobno sastavio, dok je Plenković kuhao kavu u Parizu, piše tko predstavlja RH u VE-u. Predstavljaju je predsjednik Republike i vlada.

Odmah sam se povukao i rekao – vlada. Ja sam mogao ova dva tjedna izvesti egzekuciju nad nizom neselektivno izabranih časnika i generala", govori Milanović.

"Vidjet ćemo tko mora ići u mirovinu, ali ovako čovjeka šutnuti bez obrazloženja, bez stvarnog razloga… Neka malo pročešljaju kabinet ministra. Tko to radi", govori Milanović.

Milanović kaže i da stanje objekata koje koristi vojska pokazuje "jedan kriminalni nemar", prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...