STANIĆ UPOZORAVA: "Slučaj pod hitno vratiti u Predsjedništvo BiH, ministri iz HDZ-a neće dozvoliti..."

Predsjedništvo u sadašnjem sastavu je naša posljednja šansa, a ključne prilike su davno propuštene (prodane?!), npr. Pelješki most-vitalni nacionalni interes!!!"

  • Politika

  • 06. Feb. 2022  

  • 2

"Moguće da su ljudi u ekspertskom timu kvalitetni, ali u tome nije suština uspjeha sprječavanja gradnje odlagališta RAO", napisao je na Facebooku Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a. Stanić smatra da, ako se stvarno želi nešto postići,  "slučaj" se pod hitno mora vratiti iz Vijeća ministara u Predsjedništvo BiH na odlučivanje. "Predsjedništvo BiH mora donijeti krucijalne odluke po ovim pitanju dok je još u ovom sastavu, sto znači najkasnije do septembra ove godine !!!", istakao je Stanić i dodao: "U Savjetu ministara ministri iz HDZ-a neće dozvoliti donošenje tih odluka, tako što ce glasati protiv ili jednostavno nedolaskom na sjednice sa tom tačkom. Predsjedništvo u sadašnjem sastavu je naša posljednja šansa, a ključne prilike su davno propuštene (prodane?!), npr. Pelješki most-vitalni nacionalni interes!!!" Mnogo aktera ove opasne priče stvara privid da se nešto oko toga dešava, da nadležni nešto poduzimaju, a svjesno omogućavaju što činjenjem, što nečinjenjem da Hrvatska izgradi odlagalište RAO, zaključio je Stanić reagujući na izjavu ministrice za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić da ekspertski tim, koji je imenovalo Vijeće ministara BiH, dobro i proaktivno radi, ali da im nadležni organi u zajedničkim institucijama moraju omogućiti da uđu na teritoriju Hrvatske i učestvuju u istraživanjima.    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...