PREOKRET U ZENICI: Služba zabranila naplatu parkinga u krugu bolnice, građanima...

Osim toga, građevinska inspekcija također je izvršila nadzor nad dva kioska koja se nalaze u krugu bolnice, a na javnoj su površini koji su zakupninu plaćali bolnici.

  • Društvo

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 0

Inspektorati (komunalne, građevinske i tržišne inspekcije) Službe za inspekcije poslove Grada Zenica izvršili su inspekcijski nadzor u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Tržišna inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor za nelegalno obavljanje uslužne djelatnosti parkiranja motornih vozila na javnim površinama u krugu bolnice.

"Tom prilikom, utvrđeno je da Kantonalna bolnica Zenica nelegalno vrši navedenu djelatnost, a shodno tome privremeno im je zabranjeno obavljanje naplate parkiranja", navode iz Službe za inspekcijske poslove.

Ističu da je inspekcijskim nadzorom izvršeno i privremeno oduzimanje predmeta i to paragon blokova korištenih za naplatu parkinga i zatečeni novac prihodovan od naplate parkinga.

Osim toga, građevinska inspekcija također je izvršila nadzor nad dva kioska koja se nalaze u krugu bolnice, a na javnoj su površini koji su zakupninu plaćali bolnici.

Iz Službe za inspekcijske poslove posebno napominju građanima da im nije zabranjeno parkiranje u krugu bolnice, naprotiv, to je odsad besplatno.

"Pojašnjavamo građanima da nije zabranjeno parkiranje vozila u krugu bolnice, nego je isključivo zabranjena samo naplata parkinga", naglašavaju iz Službe za inspekcijske poslove, saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...