PO NALOGU DRŽAVNOG TUŽIOCA: Uhapšeno još šestoro osumnjičenih za nestanak i silovanje djevojčice (11) na Kosovu

Šestorica privedenih osumnjičeni su za izvršenje krivičnih djela trgovina ljudima, primoravanje žrtva na pružanje seksualnih usluga i silovanje, prenosi portal kosovo-online.

  • Regija

  • 03. Sep. 2022  03. Sep. 2022

  • 0

Osnovno tužilaštvo u Prištini, Odjeljenje za maloljetnike, saopštilo je da je, u koordinaciji sa Kosovskom policijom, lišeno slobode šest osoba koji su, po nalogu državnog tužioca, zadržani u pritvoru od 48 sati.

Šestorica privedenih osumnjičeni su za izvršenje krivičnih djela trgovina ljudima, primoravanje žrtva na pružanje seksualnih usluga i silovanje, prenosi portal kosovo-online.

„Uvjeravamo javno mnijenje da je za oba krivična slučaja u kojima se radi o maloljetnoj žrtvi, tužilaštvo u koordinaciji sa drugim nadležnim institucijama profesionalno i odgovorno preduzelo sve potrebne istražne radnje i nastavlja sa preduzimanjem daljih istražnih radnji“, navedeno je u saopštenju za javnost.

Takođe, oduzeto je sedam mobilnih telefona koji predstavljju dokazni materijal koji će se koristiti u krivičnom postupku.

Inače, prošle sedmice je objavljeno da je djevojčicu od 11 godina silovalo pet osoba. Osumnjičeni su uhapšeni od strane policije i zadržani su u pritvoru.

U junu je prijavljen njen nestanak i doznalo se da je ona bila žrtva trgovine ljudima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...