SVE BI BILO UZALUD: Hrvatska strahuje od najgoreg scenarija i ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Kataru…

Prvi kriterij za određivanje poretka su naravno bodovi, a potom gol razlika. Nakon toga broj postignutih pogodaka, a tek onda međusobni omjer.

  • Sport

  • 28. Nov. 2022  

  • 0

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na prvoj poziciji grupe F uoči posljednjeg kola Svjetskog prvenstva u Kataru, ali još uvijek nije osigurala prolaz u osminu finala. "Vatreni" vode sa četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija je na tri, dok je Kanada posljednja bez bodova.

U zadnjem kolu koje se igra prvog decembra sastaju se Hrvatska i Belgija, te Maroko i Kanada. Uoči zadnjih 90 minuta tri reprezentacije iz te grupe mogu dalje, tek su Kanađani bez izgleda.

Svjetskim doprvacima je za prolaz u osminu finala dovoljan i bod jer bi u tom slučaju bili bolji od Belgije.

Pobjeda Hrvatskoj osigurava prolaz, a možda i donosi prvo mjesto u grupi. Zavisno od drugog susreta. U slučaju hrvatske i marokanske pobjede obje bi reprezentacije imale po sedam bodova, pa bi odlučivala razlika pogodaka. Hrvatska je sada na +3, a Maroko na +2.

U slučaju poraza Belgija bi preskočila Hrvatsku i imala bi šest bodova, pa bi se sudbina Vatrenih odlučivala na drugoj utakmici gdje bi im trebala pobjeda Kanade. Ako bi Maroko osvojio bod protiv Kanade, onda bi imali pet i u tom slučaju "Vatreni" bi ispali sa SP-a.

Postoji i računica po kojoj bi Hrvatska mogla proći grupu i u slučaju poraza, ali tada im treba poraz Maroka od Kanade.

Prvi kriterij za određivanje poretka su naravno bodovi, a potom gol razlika. Nakon toga broj postignutih pogodaka, a tek onda međusobni omjer.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...