NIZOZEMCI PREJAKI ZA PODMLAĐENI BARBAREZOV TIM: Nedopustive greške odbrane skupo koštale BiH (FOTO/VIDEO)

Zmajevi narednu utakmicu igraju već za tri dana na Puškaš Areni u Budimpešti.

  • Sport

  • 07. Sep. 2024  07. Sep. 2024

  • 0

Bosna i Hercegovina je poražena od Nizozemske u Eindhovenu sa 5:2 u meču 1. kola UEFA Lige nacija.

Krenuli su ofanzivno Nizozemci na gol Bosne i Hercegovine, te pokazali da su favoriti u Eindhovenu od prve minute.

Poslije 13 minuta Nikola Vasilj je morao vaditi loptu iz mreže bh. selekcije. Xavi Simons krenuo je na gol BiH, njegov udarac izblokirao je Armin Gigović, ali se lopta sretno odbila do Joshue Zirkzeea, koji snalažljivo okrenut leđima prema golu i udarcem glavom matira Vasilja. Gol pronađite OVDJE.

Uzvratili su fudbaleri Bosne i Hercegovine preko Jusufa Gazibegovića, ali njegov šut nije bio dovoljno snažan da savlada Bart Verbruggen.

Prije nego što je stigao izjednačujući gol Zmajeva, Simons je ponovo prijetio golu BiH, ali bezuspješno.

Akciju je započeo Nikola Katić od zadnje linije i pronašao samog Denisa Huseinbašića. Veznjak Kelna pravovremeno je servirao loptu za Ermedina Demirovića, a napadač Zmajeva sjajno vara Verbruggena i porvanava rezultat na 1:1. Kako je to uradio pogledajte na OVOM LINKU. 

Tražili su izabranici Ronalda Koemana i drugi pogodak. Redale su se šanse kao na traci. Pokušavali su Gakpo, Van Dijk i Zirkzee. Djelovala je naša ekipa pomalo i neuigrano u nekim trenucima nizozemskih napada.

(Foto: Reuters)

Tijjani Reijnders pogodio je prečku bh. gola, a samo četiri minute kasnije u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Reijnders na dodavanje Zirkzeea pogađa za 2:1. Gol igrača Milana pronađite OVDJE.

Početak drugog poluvremen donio je nastavak dominacije Nizozemske, a posebno igrača koji je Barbarezovim Zmajevima pravio velike probleme  – Rejindersa.

Trebalo mu je samo jedanaest minuta da upiše nakon gola i asistenciju. Odlično se probio po strani i uposlio Codyja Gakpa, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu. Pogledajte treći gol Nizozemske OVDJE.

Igrala se 68. minuta kada je Barbarez napravio trostruku izmjenu.Izašli su Nihad Mujakić, Armin Gigović i Denis Huseinbašić, a ušli su Dženis Burnić, Esmir Bajraktarević i Dario Šarić

Mnogo živosti unio je talentovani 19-godišnjak Bajraktarević, član New England Revolutionsa.

Samo pet minuta mu je trebalo da pokaže svoj raskošni talenat, kada je magično asistencijom sa velike udaljenosti pronašao Edina Džeku, a Dijamant pogađa za 3:2. Gol i majstorsku asistenciju možete OVDJE pronaći. 

Ponovo se Bajraktarević našao u dobro prilici tri minuta kasnije, ali pobjegla mu je lopta iako se našao ispred Verbruggena.Na 4:2 povisio je Wougt Weghorst, poslije šuta Dumfriesa i odbrane Vasilja pokupio je odbijanac i poslao loptu u mrežu. Gol pronađite OVDJE.

A konačnih 5:2 postavio je Xavi Simons u 92. minutu na asistenciju Malena. U drugom meču Njemačka je deklasirala Mađarsku sa čak 5:0. Zmajevi narednu utakmicu igraju već za tri dana na Puškaš Areni u Budimpešti.

 (N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...