ŠAMPIONSKA IGRA NBA ŠAMPIONA: "Warriorsi" na krilima Thompsona i Curryja pregazili "Lakerse" i izjednačili u polufinalnoj seriji

Serija se seli u Los Angeles gdje će se igrati dvije naredne utakmice ova dva tima.

  • Sport

  • 05. Maj 2023  05. Maj 2023

  • 0

Ekipa "Golden State Warriorsa" u noćašnjoj utakmici savladala je "Los Angeles Lakerse"  sa 127-120 i izjednačila na 1-1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige. Gosti su ravnopravni bili samo u prvom poluvremenu najviše zahvaljujući sjajnoj igri LeBrona Jamesa. No, "Warriorsi" u nastavku uspostavljaju dominaciju na parketu. Sve je bilo gotovo do kraja treće četvrtine kada su domaćini stekli prednost od 28 poena. 

Briljantan je bio Klay Thompson koji je ubacio 30 poena, od čega 8 trojki za 30 minuta provedenih na parketu. Stepf Curry je postigao 20 poena, a imao je i 12 asistencija.

Anthony Davis koji je bio najzaslužniji za pobjedu "Lakersa" u prvoj utakmici bio je neprepoznatljiv, ubacio je 11 poena i imao 7 skokova. LeBron James je solidnu podršku imao samo u Rui Hachimuri koji je postigao 21 poen.

Serija se seli u Los Angeles gdje će se igrati dvije naredne utakmice ova dva tima.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...