Sport
VELIKA TRI BODA U GOSTIMA: Željezničar na krilima Hiroša i Krpića deklasirao GOŠK
Prije 26 min0
Za ovu sedmicu najavljen je pakao od vremena pa su dobro rashlađena lubenica i dinja odličan izbor za osvježenje.
Gastro
11. Jul. 2023 11. Jul. 2023
0
Iako su dobro rashlađene nevjerovatna poslastica kad vani uprži, mogu se pripremiti na više načina.
1. Lubenica na štapiću
Narežite lubenicu na što ravnije kolutove (kako kasnije fil ne bi curio) i maknite crveno meso a da ne prerežete koru. Pomiješajte crveni dio s malo jogurta i meda, izblendajte i ulijte u koru koju ste stavili na masni papir. Zaledite i narežite na šnite, prenosi Index.hr.
2. Sorbet od dinje
Očistite i izvadite narandžasto meso iz dinje (ili zeleno, ovisi koju ste vrstu kupili), narežite pa zaledite. Nakon nekoliko sati ubacite u multipraktik pa izmiksajte da nastane glatka smjesa. Stavite da se još malo zaledi i to je cijela mudrost.
3. Lubenica s preljevom
Narežite lubenicu na kockice i vratite u koru koja može poslužiti kao zdjela. Naravno, možete isto napraviti i u bilo kojoj posudi koju imate u kuhinji. Prelijte preljevom koji ste napravili tako da ste smiksali jogurt i jagode s malo meda. Dodajte još voća i jedite dobro rashlađeno.
4. Torta od lubenice
Ovaj ste trik sigurno već vidjeli, no vrijedi se prisjetiti. Lubenicu izrežete tako da dobije oblik okrugle torte (ostatak možete iskoristiti za lubenicu s preljevom pod brojem 3), ukrasite voćem ili premažete tučenim slatkim vrhnjem da je zakamuflirate (tada je dobro prebrišite kako bi površina bila suha da se šlag ne cijedi). Ekipa na bilo kojoj rođendanskoj proslavi usred toplinskog vala bit će vam zahvalna.
Sport
VELIKA TRI BODA U GOSTIMA: Željezničar na krilima Hiroša i Krpića deklasirao GOŠK
Prije 26 min0
Svijet
ŠTA SE DEŠAVA PREKO BARE: "Jako opasna priča se vrti oko toga da je mogući atentator bio povezan s Ukrajinom"
Prije 34 min0
Ekonomija
TEHNOLOŠKI DIV U SLUŽBI VOJSKE SAD: Intel potpisao ugovor sa Pentagonom
Prije 36 min0
Društvo
"ONA JE SINONIM ZA HRABROST!": SDP osudio ismijavanje Remzije Delić, žene koja je u genocidu izgubila dva brata, oca i muža
Prije 40 min0
Gastro
"TASTE ATLAS" OBJAVIO LISTU: Bosansko suho meso uvršteno među 10 najboljih jela od suhovine
15. Sep. 20240
Gastro
TUFAHIJA NA NAŠ NAČIN: Danas pravimo domaće slasticu prema receptu koji ćete dugo pamtiti… (VIDEO)
15. Sep. 20240
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
14. Sep. 20240
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite prave originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 14h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.