NOVI NAPAD MORSKOG PSA: Brutalno je nasrnuo na ženu koja je plivala uz plažu, život su joj spasili…

Vidjevši da je napadnuta, spasioci su odmah naredili kupačima da izađu iz vode

  • Hronika

  • 09. Avg. 2023  

  • 0

Morski pas napao je u ponedjeljak 65-godišnju ženu u blizini njujorške plaže Rockaway i ona je u kritičnom stanju, što je posljednji u nizu napada morskih pasa u blizini obala tog dijela zemlje.

Morski pas je ženu ugrizao za nogu, a život su joj spasili policajci koji su podvezali nogu tako da smanje krvarenje. Odmah su je prebacili u bolnicu, gdje su liječnici utvrdili da joj nedostaje dio mesa iznad koljena. Morski pas ju je napao dok je sama plivala uz obalu.

Vidjevši da je napadnuta, spasioci su odmah naredili kupačima da izađu iz vode. Policija je helikopterom bezuspješno pretraživala morsku površinu u potrazi na morskim psom. Plaža je u utorak zatvorena za kupanje i surfanje. Na toj plaži nije bilo ovakvih slučajeva od 1953. godine.

-Nadamo se da će se žena oporaviti. Iako je ovaj događaj zastrašujući, želimo stanovništvo podsjetiti da su napadi morskih pasa na ljude u Rockawayu vrlo rijetki, prenosi Guardian izjavu glasnogovornika policije.

No, u zadnje je vrijeme sve više napada na plažama u New Yorku i okolici. Zbog toga su na snazi posebne mjere opreza, a obalu cijelo vrijeme nadziru dronovi čija je jedina zadaća snimati površinu mora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...