TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO PRITVOR: Banjalučanin pretukao oca, u kući mu našli kokain koji je prodavao

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo

  • Hronika

  • 03. Okt. 2023  

  • 0

Tužilaštvo u Banjoj Luci predložilo je određivanje pritvora Milanu Pičulinu (40) iz ovog grada zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nasilje u porodici.

- Osumnjičeni je od neutvrđenog dana do 1. oktobra 2023. godine, od njemu poznatih osoba nabavljao kokain koji je prepakivao u manja pakovanja i neovlašteno radi prodaje držao u svom stanu u Banjoj Luci. U porodičnom stanu je u nedjelju ugrozio tjelesni integritet svog oca, te mu nanio povrede u predjelu glave - saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva. 

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a odluku o pritvoru donijet će Osnovni sud Banja Luka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...