ZASTRAŠUJUĆI ISTUP IZRAELSKE AMBASADORICE: Pogledajte šta je odgovorila na pitanje hoće li cijela Gaza biti uništena...

Dok bjesni rat na Bliskom istoku.

  • Evropa

  • 04. Jan. 2024  

  • 16

Izrael je obećao da će pobiti sve vođe Hamasa zbog pokolja Izraelaca početkom oktobra, a vodstvo Hamasa raštrkano je u egzilu između Katara, Libana i Turske, podsjeća analitičar izraelskog dnevnika Haaretz dodajući kako se moglo očekivati da Izrael neće riskirati s političkim posljedicama udara u Kataru ili Turskoj. Očita meta stoga je bio susjedni Libanon.

Gotovo u isto vrijeme Tzipi Hotovely, ambasadorica Izraela u Velikoj Britaniji, kaže da "svaka škola, svaka džamija, svaka druga kuća ima pristup tunelu" i predstavlja rizik za Izrael.

Na pitanje je li to poziv na uništenje cijele Gaze, ona pita "imate li neko drugo rješenje?"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...