DOK BJESNI RAT NA BLISKOM ISTOKU: Broj ubijenih Palestinaca od početka izraelskih napada u Pojasu Gaze povećan je na čak...

Izraelska vojska već više od tri mjeseca bombardira Gazu s kopna, zraka i mora.

  • Evropa

  • 10. Jan. 2024  

  • 0

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da je broj ubijenih Palestinaca od početka izraelskih napada u Pojasu Gaze povećan je na 23.210, javlja Anadolu.

U saopćenju se navodi da je u izraelskim napadima od 7. oktobra ranjeno najmanje 59.167 ljudi u blokiranom Pojasu Gaze.

“U protekla 24 sata u izraelskim napadima je ubijeno najmanje 126, a ranjena je 241 osoba u Pojasu Gaze“, navodi se u saopćenju.

Broj novinara koji su poginuli u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra veći od broja ubijenih diljem svijeta u 2021. i 2022. godini.

Izraelska vojska, koja već više od tri mjeseca bombardira Gazu s kopna, zraka i mora, u napadima je ubila više od 23.000 civila, među kojima su i brojni novinari.

Prema podacima međunarodnih organizacija, tokom 2021. i 2022. godine u svijetu je ubijeno 109 novinara i medijskih radnika.

Prema priopćenju vladinog ureda za novinare u Gazi, broj medijskih djelatnika koji su izgubili živote u napadima koje je Izrael izveo od 7. oktobra dosegnuo je 112. Ovo otkriva da je broj novinara koje je Izrael ubio u Gazi u tri mjeseca veći od broja ubijenih diljem svijeta 2021. i 2022. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...