NE PRESTAJU REAKCIJE NA MOSTARSKI FALSIFIKAT: Suljagić i Kajan o uklanjanju džamije i isticanju crkvenog zvonika

"Nedopustivo je da Sveučilište u Mostaru nastavlja nečasne rabote svojih nekadašnjih profesora poznatih po širenju mržnje, netolerancije, fabrikovanja informacija i lažnih objava”, poručio je Kajan.

  • Vijesti

  • 04. Feb. 2024  

  • 4

Ne prestaju reakcije nakon objavljenog sramotnog plakata Filozofskog fakulteta u Mostaru na kojem su, u okviru poziva za ljetnu školu, uklonjene mostarske džamije iza Starog mosta.

O ovom sramotnom činu oglasio se danas i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

"Ovako su bratunački četnici sa panorame Bratunca, slikara Huseina Nalića nožem zgulili džamiju. Panorama je bila u hotelu 'Fontana' u kojem je Ratko Mladić 1995. godine rekao da ćemo nestati. Naše komšije, i jedni i drugi, vjeruju je njihovo bazično pravo da nas mrze", poručio je Suljagić.

Sanel Kajan, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu FBiH, reagovao je na skanadalozni plakat te poručio:  "stop lažima".

“Osnivači Sveučilišta Mostar, a posebno njegovi finansijeri, kao i akademska javnost – moraju reagovati na ponovna podmetanja, lažiranja i uvrede ove visokoškolske ustanove. Nedopustivo je da Sveučilište u Mostaru nastavlja nečasne rabote svojih nekadašnjih profesora poznatih po širenju mržnje, netolerancije, fabrikovanja informacija i lažnih objava”, poručio je Kajan.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...