PREOKRET U BOSANSKOM PETROVCU: Je li kandidat SDA za načelnika prerano proglasio pobjedu?

Mahmut Jukić je 7. oktobra proglasio pobjedu, a u tom trenutku je imao 1.096 glasa te su i podaci iz stranke govorili o pobjedi, dok je Bobana Velaga Lipić (SNSD) imala 1.026 glasova

  • Politika

  • Prije 3h  

  • 0

Mahmut Jukić, predstavnik SDA za načelnika Bosanskog Petrovca, dan nakon izbora je proglasio pobjedu, ali prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, došlo je do preokreta te bi kandidatkinja SNSD-a Bobana Velagić Lipić mogla postati nova načelnica.

Mahmut Jukić je 7. oktobra proglasio pobjedu, a u tom trenutku je imao 1.096 glasa te su i podaci iz stranke govorili o pobjedi, dok je Bobana Velaga Lipić (SNSD) imala 1.026 glasova.

On se tog dana zahvalio svim sugrađanima koji su prepoznali njegov "neumoran rad i želju da se Bosanski Petrovac razvija onako kako to zaista zaslužuje" uz poruku da je pobijedila domovina BiH.

Međutim, nakon što je CIK prebrojao i glasove mobilnih timova, došlo je do preokreta: Bobana Velaga-Lipić ima 1.147 glasova (40,06 posto), a Jukić 1.123 (39,22 posto).

Napomenimo da ni ovo nisu konačni glasovi jer se još očekuje prebrojavanje onih iz dijaspore, piše Klix.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...