PRISJETILI SE ŽRTAVA: Žrtve iz bratunačkih logora danas obišle mjesta na kojima su bili mučeni

Iako je škola, nakon agresije, preimenovana u OŠ "Branko Radičević" ono šta se u njenim prostorijama u prvim mjesecima agresije događalo, do danas nije zaboravljeno.

  • Sjećanje

  • 11. Maj 2024  

  • 0

U filskuturnoj sali nekadašnje osnovne škole "Vuk Karadžić", u kojoj je od 1992. do 1995.godine bilo zarobljeno i mučeno više stotina bratunačkih Bošnjaka, a ubijeno nekoliko desetina njih, danas su se našli pojedini preživjeli logoraši, kao i članovi porodica ubijenih kako odali počast i prigodnim obraćajima prisjetili se svih žrtava zločina, piše Politički.ba.

Iako je škola, nakon agresije, preimenovana u OŠ "Branko Radičević" ono šta se u njenim prostorijama u prvim mjesecima agresije događalo, do danas nije zaboravljeno.

U sklopu obilježavanja godišnjice zločina nad Bošnjacima Bratunca, danas je položeno cvijeće i proučena fatiha i na mnogim drugim mjestima zločina nad bratunačkim Bošnjacima, među kojima i onih koji su ubijeni na obalama rijeke Drine.

Tim povodom, na Ljubovijskom mostu, koji spaja Bratunac i Ljuboviju, okupljeni su bacanjem cvijeća u Drinu prisjetili se žrtava koje su, nakon ubistva bačene u korito rijeke Drine, čiji posmrtni ostaci ni do danas nisu pronađeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...