ZLOČINAČKA NAMJERA: Vojsku koja je počinila genocid danas slave oni koji se genocidom ponose

Za najteže ratne zločine osuđeno je kompletno srpsko političko i vojno rukovodstvo.

  • Društvo

  • 12. Maj 2024  

  • 1

Na današnji dan, prije 31 godinu osnovana je zločinačka Vojska Republike srpske, najmonstruoznija vojna organizacija u modernoj evropskoj povijesti.

Obilježavanje 12. maja, dana kada je osnovana VRS, započelo je još u petak, predajom raporta Željki Cvijanović u banjolučkoj kasarni Kozara. U Rs-u ovaj dan slave i kao dan Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Sreten Milošević, komandant Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, premijer Rs-a Radovan Višković, ministri u Vladi Rs, zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović, predsjednik Narodne skupštine Republike srpske Nenad Stevandić, te mnogobrojni gosti iz Srpske, Srbije, generali Oružanih snaga BiH...

Sreten Milošević, komandant Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, čestitao je Dan Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

"Sa ponosom se sjećamo odluke tadašnje Skupštine Republike srpskog naroda u BiH, koja je proglasila nastanak Vojske Republike Srpske. Ona nije bila mirnodropska snaga niti je tako nešto predviđala, ali je nastala kao potreba da se zaštiti srpski narod i stvori Republika srpska. VRS ne smijemo zaboraviti i na nama je da to prenesemo na naše potomke", poručio je Milošević.

Dok Milošević potomcima „prenosi“ da slave zločinačku vojsku, mi ćemo samo podsjetiti da je tu vojsku, koju danas slave širom Rs-a i u susjednoj Srbiji, Haški sud proglasio krivom za genocid u srednjem Podrinju, kao i za masovne zločine i zločine protiv čovječnosti (protiv bošnjačkog naroda) širom Bosne i Hercegovine. Srpski su zločinci ubijali, zlostavljali, mučili koga god su dohvatili i gdje god im nije pružen otpor.

Za najteže ratne zločine osuđeno je kompletno srpsko političko i vojno rukovodstvo. Na hiljade godina zatvora osuđeni su oni koji su stvarali Republiku srpsku i koji su komandovali njenom zločinačkom vojskom: Slobodan Milošević (u presudi Stanišiću i Simatoviću), Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Ratko Mladić i na desetine drugih organizatora i izvršilaca najvećeg ratnog zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...