NIJE KRV VODA: Sin Bake Sliškovića preuzeo velikana, pa odmah dobio nagradu za najboljeg trenera

Slišković je od 16. aprila trener moskovskog velikana Spartaka

  • Sport

  • 12. Maj 2024  

  • 0

Vladimir Slišković (41), sin legendarnog mostarskog nogometaša i ikone Blaža Bake Sliškovića, proglašen je najboljim trenerom travnja u Rusiji.

Slišković je od 16. aprila trener moskovskog velikana Spartaka, a u tri utakmice je ostvario pobjede nad Rostovom i Lokomotivom te odigrao neriješeno s CSKA-om.

U Spartaku je dvije godine radio kao pomoćni trener Guillermeu Abascalu, a nakon što je Španjolac dobio otkaz, u ruskom klubu odlučili su dati priliku Sliškoviću iako nema velikog iskustva kao glavni trener.

U svojoj karijeri radio je s mlađim kategorijama Zrinjskog, a bio je i pomoćnik ocu u Libanonu i Kini, dok je kasnije istu funkciju obavljao u U-16 reprezentaciji BiH.

Jedini samostalni seniorski angažman bilo mu je kratkotrajno vođenje kineskog Hunan Billowsa. Igračku karijeru prekinuo je vrlo rano zbog bolesti bubrega.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...