"OD DRUGARICINE KĆERKE SAM SAZNALA KAKO SPOPADA DJEVOJČICE": Jelenina ispovijest o susretu sa pedofilom na kojeg je krenula goloruka

Okrivljenog su prepoznala djeca, koju je, prema riječima jedne od učesnica u hvatanju manijaka, dotični nekoliko dana obilazio oko maloljetnih djevojčica, navodno šetajući psa.

  • Hronika

  • 01. Jun. 2024  01. Jun. 2024

  • 0

N. Dž. (34) uhapšen je prije nekoliko dana nakon što je uhvaćen od strane građana da vrši krivično djelo polno uznemiravanje na štetu maloljetnih osoba

Okrivljenog su prepoznala djeca, koju je, prema riječima jedne od učesnica u hvatanju manijaka, dotični nekoliko dana obilazio oko maloljetnih djevojčica, navodno šetajući psa.

Jelena Stanković, jedna od osoba koje su uspjele da uhvate i savladaju pedofila u Zemunskom parku ispričala je kako se tačno sve odigralo.

"To je dečko koji se samo pojavio u kraju, bio je pridošlica. Od ćerke moje drugarice sam saznala kako spopada djevojčice. One su ga vidjele kada je jednom prilikom šetao psa, a zatim sjeo na klupu otkopčao farmerke i radio šta je radio", kaže Jelena.

Ističe da su djeca pričala kako im se često šunjao iza leđa, a nakon što je napao grupu djevojčica u kojoj je bila i ćerka njene prijateljice, Jelena je riješila da ode i obračuna se sa pedofilom.

"Sjedila sam sa nekim društvom kada mi je djevojčica javila šta se dešava. Kažem drugarima ajde da vidimo ko je on. Prilazim mu, pitam ga je l’ on iz kraja. On mi kaže da jeste, ja mu opet kažem da ga ne znam i da je nov i kažem mu: “ti si onaj koji vadi onu stvar na našu djecu”. On tu pobjegne, a mi odmah sve prijavimo policiji", priča Jelena.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, Jelena se susrela ponovo oči u oči sa njim.

"Djeca su mu javila da su ga ponovo vidjela. Ja sam došla, goloruka. Taj manijak je krenuo da me udara, ugrizao me je, mi smo se rvali po travi i uspjela sam da ga zadržim dok inspektori nisu došli. Prolazili su ljudi, niko nije prišao da pomogne, sem jednog komšije, koji ima malu djecu. Nije mi jasno zašto se ljudi prave ludi na takve stvari", kaže Jelena za Pink.

Okrivljenom određen pritvor

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je dana 30. maja 2024. godine saslušan uhapšeni N.Dž. (34) zbog izvršenja krivičnog djela polno uznemiravanje na štetu maloljetnih osoba. Okrivljeni je negirao izvršenje krivičnog djela.

S obzirom na to da je u pitanju osoba koje je ranije krivično osuđena, te da je vještak psihijatar dao svoje mišljenje da postoji opasnost da okrivljeni ponovi izvršenje istog krivičnog djela u kratkom vremenskom periodu, na prijedlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treće osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor, piše Blic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...