AMIR PURIĆ SE ZAHVALIO SVIMA: "Još je rano za čestitanja, ali..."

"Bit će mi velika čast i još veća odgovornost ukoliko na kraju budem zajednički kandidat većine ili svih opozicionih stranaka u Velikoj Kladuši".

  • Politika

  • 02. Jun. 2024  02. Jun. 2024

  • 0

Kandidat nekoliko stranaka za načelnika Velike Kladuše Amir Purić zahvalio se na četitkama i podršci koju je dobio. 

Nakon što su sinoć lokalni odbori SDA, SDP, NDZ i DF, podržali predsjednika velikokladuške Naše stranke za njihovog kandidata koji bi se trebao suprotstaviti Laburističkoj stranci osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, on se odlasio na svom Facebooku. 

"Hvala svima koji ste čestitali i poželjeli mi sreću, ali za to je prerano. Kao i za euforiju. Tačno je da se sinoć većina od 5 lokalnih odbora političkih stranaka usaglasila oko mog imena da budem zajednički kandidat za načelnika, dvije nisu. Zahvaljujem prvima, poštujem i stav drugih.

Sada te odluke trebaju proći i više organe stranaka. Negdje već ima otpora i to je razumljivo. Nadam se da ipak svi shvataju specifičnost Velike Kladuše", napisao je on. 

Time se implicite osvrnuo na poruku Centrale Demokratske fronte da oni ne stoje iza odluke ogranka te stranke da podrže Purića.

Osim DF-a, podršku mu nije dao ni lokalni odbor Naroda i Pravde, prenosi Politički.ba.

Narodni evropski savez istakao je sinoć svog kandidata za načelnika Velike Kladuše. 

Purić je na sve konstatirao da će "kandidatura iti službena onog trenutka kada i ako je ovjeri CIK". 

"Bit će mi velika čast i još veća odgovornost ukoliko na kraju budem zajednički kandidat većine ili svih opozicionih stranaka u Velikoj Kladuši", saopćio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...