SELEKTOR SRBIJE NA UDARU KRITIKA: Piksi Stojković nakon poraza od Austrije glavna tema u Srbiji…

Nada se da će šanse biti bolje korištene na Euru.

  • Sport

  • 05. Jun. 2024  05. Jun. 2024

  • 0

Sinoć su se u Beču, na Ernst Happel stadionu, u prijateljskoj utakmici sastali Austrija i Srbija . Domaća ekipa slavila je pobjedu rezultatom 2:1.

Srbija je krenula u utakmicu s čak četiri stopera. U prvih 11 našli su se Spajić, Gudelj, Veljković i Pavlović.

Austrija je taj poklon znala iskoristiti. U desetoj minuti je došla do prednosti prkeo Wimmera koji je postigao lagan gol.

Samo tri minute kasnije bilo je 2:0. Baumgartner je s vrha kaznenog prostora lijepo pogodio.

U nastavku meča Stojković se prebacio na formaciju sa trojicom igrača u odbrani, što je rezultiralo smanjenjem rezultata preko Pavlovića za 2:1.

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, zbog očajne igre "Orlova" na udaru je navijača na društvenim mrežama.

„Osećanja su pomešana, krivo mi je što smo izgubili. Zadovoljan sam reakcijom i uopšte svim što se dešavalo u drugom poluvremenu. Bili smo jako blizu drugog gola. Nismo zaslužili da izgubimo. Dobar test protiv jake i kompaktne ekipe kao što je Austrija, to je nešto što nas čeka u Nemačkoj“, počeo je Piksi za „RTS“.

Slijedi analiza i mnogo posla za trenere.

„Dobra provera. Ima loših stvari, ali i dorbih. Nema spavanja za trenere, radićemo video analizu, želim sutra dobar sastanak i u tom video delu da igrači vide gde su bili dobri, a gde loši“, dodao je Stojković.

Upitan je zašto Srbija ne može dobro da otvara utakmice, jer je protiv Austrije nakon 13 minuta imala dva gola zaostatka, a to nije prvi put da se tako nešto dešava.

„To je za analizu, Krenuli smo sa četvoricom su liniji. Nešto me je uverilo da nije to to. Moramo da se vratimo na ono što najbolje zbnamo. Da izađemo visoko, da napadnemo protivnika i kroz naš stil igre dođemo do rezultata“, kazao je Piksi.

Nada se da će šanse biti bolje korištene na Euru.

„Mi smo bili dva gola uminusu. Imali smo nekoliko šansi u prvom poluvremenu, velikih. Nismo iskoristili, ali daj Bože da iskoristimo kad treba, tamo u Nemačkoj", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...