OSUĐEN ZBOG NEPOŠTIVANJA KONGRESA: Trumpov saveznik stigao na odsluženje zatvorske kazne

"Ponosan sam što danas odlazim u zatvor", rekao je Bannon

  • Svijet

  • 01. Jul. 2024  

  • 0

Steve Bannon, utjecajni saveznik Donalda Trumpa, danas je stigao u zatvor kako bi odradio četveromjesečnu kaznu nakon što je osuđen jer se oglušio na sudski poziv kongresnog odbora koji je istraživao napad na američki Kapitol 6. siječnja 2021. godine.

Bannon je stigao u savezni zatvor u Danburyju u Connecticutu, obratio se novinarima i pristašama. Nazvao se "političkim zatvorenikom".

 

"Ponosan sam što danas odlazim u zatvor", rekao je Bannon. "Ne samo da ne žalim, nego sam ponosan učinjenim."

Na izborima 5. studenoga sučelit će se republikanac Trump i aktualni predsjednik Joe Biden.

Odsluženjem kazne, Bannon bi mogao ostati zatvoren gotovo do izbornog dana. Zatvorenici u saveznom zatvoru nemaju pristup internetu ili društvenim mrežama, zbog čega će Bannonu biti teško komunicirati s obožavateljima njegova podcasta "War Room".

Bannon je dobio četiri mjeseca zatvora nakon što je 2022. osuđen po dvije točke optužnice zbog nepoštivanja Kongresa jer je odbio predati dokumente i svjedočiti pred odborom Zastupničkog doma u kojem većinu imaju demokrati i koji je istraživao pobunu na Kapitolu predvođenu Trumpovim pristašama.

Oni su pokušali spriječiti kongresnu potvrdu Bidenove izborne pobjede koju je osvojio 2020.

Bannon je bio ključni savjetnik Trumpove predsjedničke kampanje 2016., potom je služio kao čelni strateg Bijele kuće tijekom 2017., da bi došlo do prijepora između njega i Trumpa koji je kasnije izglađen. Također je imao ključnu ulogu u desničarskim medijima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...