SUSJEDI SE PITAJU JE LI MOGUĆE DA SU IH ONI POSLALI KUĆI S EURA: Italija je bila očajna na turniru, Spalletti daje bizarne izjave

Aktuelni europski prvaci tako su se oprostili od turnira i 14. jula dobit ćemo nove.

  • Sport

  • 30. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

U prvoj utakmici nokaut-faze Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj sjajna Švicarska je rutinski u osmini finala rezultatom 2:0 pobijedila Italijane.

Aktuelni europski prvaci tako su se oprostili od turnira i 14. jula dobit ćemo nove. Prolaz među osam najboljih Švicarcima su golovima donijeli Remo Freuler i Ruben Vargas. U četvrtfinalu će igrati s Engleskom ili Slovačkom.

Bila je to od prve do zadnje minute dominacija Švicarske protiv blijede i neuvjerljive Italije, koja je prije samo nekoliko dana golom Zaccagnija u posljednjoj minuti nadoknade otišla u osminu finala i poslala Hrvatsku kući. Nakon utakmice je vidno razočaran bio i selektor Italija Luciano Spalletti, ali i bizaran sa izjavom da "nije imao vremena upoznati igrače".

"Tempo je bio prenizak veći dio utakmice. Onda je teško zadržati loptu i kvaliteta igre pati. Neki su igrali na svom tempu i dok god je to na toj razini, teško je pričati o taktici ili ičemu drugom", započeo je za Sky Sports Italia.

"Nakon utakmice protiv Hrvatske sam rekao da im nisam dao dovoljno vremena da se oporave i nisam promijenio dovoljno toga da osvježim tim. Sad sam to napravio, ali intenzitet je kao i u prošloj utakmici bio slab. Ovo je bolno iskustvo i pokazuje nam koliko još moramo raditi", dodao je, prenose agencije.

"U budućnosti moramo naći neke nove igrače koji mogu igrati brzo. Odgovornost je na meni, ali nisam imao dovoljno vremena za upoznati ekipu za razliku od prethodnih selektora", zaključio je. Spalletti je naslijedio tim od Roberta Mancinija u septembru 2023. godine, samo nekoliko dana prije dvije ključne kvalifikacione utakmice za EURO.  

"Ko je nas poslao kući, da li je moguće?", pitaju se susjedi iz Hrvatske nakon utakmice Italija - Švicarska. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...