TENISKI TURNIR U ZAGREBU: Džumhur i Fatić prošli u drugo kolo gdje će imati međusobni dvoboj

Turnir u Zagrebu igra se na zemljanoj podlozi za nagradni fond od 75 hiljada euro.

  • Sport

  • 05. Jun. 2024  05. Jun. 2024

  • 0

Bosanskohercegovački reprezentativci Damir Džumhur I Nerman Fatić sastat će se u drugom kolu teniskog turnira koji se igra u Zagrebu.

Fatić je rano jutros savladao bugarskog igrača Adriana Andreeva kojeg je izbacio I prije nekoliko dana na turniru u Vicenzi.

Nakon prvog seta kojeg je naš teniser dobio 6-1, Bugar je odmah na početku drugog predao meč.

Damir Dźumhur, koji je prvi nositelj na turniru, imao je neuporedivo teži posao. On je u tri seta savladao Španjolca Jorda Sanchisa nakon višhe od dva i po sata igre. Poveo je Španjolac sa 7:5, da bi naredna dva seta osvojio Dźumhur sa 6-4, 6-2.

Džumhur I Fatić zadnji put su igrali u finalu turnira u rumunjskom Sibiu, kada je slavio Fatić. 

Turnir u Zagrebu igra se na zemljanoj podlozi za nagradni fond od 75 hiljada eura.

(S.B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...