KAKAV PEH PET DANA PRED EURO: Poljaci neće po dobrom pamtiti utakmicu protiv Turske, bila je to prava noćna mora...

Poljaci su poveli u 12. minuti golom Karola Swiderskog. Za Tursku je izjednačio Barsi Yilmaz u 77. minuti.

  • Sport

  • 11. Jun. 2024  

  • 0

Poljska je u posljednjoj pripremnoj utakmici pred EURO svladala Tursku s 2:1.

Unatoč pobjedi, Poljaci nisu baš sretni nakon utakmice. Naime,  12. minuti utakmice napadač Verone Karol Swiderski postigao je pogodak za vodstvo Poljske od 1:0. Iako je riječ o prijateljskom susretu, Swiderski je burno proslavio gol.

Nažalost, pri kraju proslave loše je doskočio i čini se da je ozlijedio koljeno. Poljacima se već ranije ozlijedio i Arkadiusz Milik.

Situacija se pogoršala za Poljake kada je u 32. minuti teren morao napustiti njihov najbolji igrač, Robert Lewandowski. On je sam zatražio zamjenu zbog osjećaja zatezanja u mišiću, ali prema prvim izvještajima, izlazak je bio preventivan.

Kao što je već navedeno, Poljaci su poveli u 12. minuti golom Karola Swiderskog. Za Tursku je izjednačio Barsi Yilmaz u 77. minuti.

Turci su tri minute kasnije mogli i okrenuti rezultat, no udarac Kerema Akturkoglua je završio u okviru gola. Na koncu je pobjednika razriješio gol Nicole Zalewskog u 90. minuti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...