OGLASIO SE VOJIN MIJATOVIĆ: "Naš odgovor na bilo kakvu Dodikovu 'ponudu' o razdruživanju bit će podnošenje krivične prijave"

"Europski put BiH nema alternativu, a Vlada FBiH će ispuniti sve svoje obaveze u procesu pregovora", rekao je Mijatović.

  • Politika

  • 20. Jun. 2024  

  • 1

Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović i federalni ministar finansija Toni Kraljević danas su u Sarajevu, u ime Vlade FBiH, razgovorali sa Johannom Sattlerom, šefom delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU za BiH.

Mijatović kaže da je "EU naš strateški partner i ovakvi redovni sastanci odlična su prilika da konstatujemo status svih naših obaveza iz procesa pridruživanja, ali i postavljenih ciljeva iz Programa rasta za zapadni Balkan.

Zakonski projekti, fisklana stabilnost, fiskalne reforme i zakoni, pomoć privredi, državni budžet i mnoge druge reforme i teme.

Ponovili smo stav Vlade FBiH ali i svih stranaka vladajuće većine u FBiH, nema nikakvog razdruživanje u BiH, te će naš odgovor na bilo kakvu Dodikovu 'ponudu' o razdruživanju biti podnošenje krivične prijave za protiv-ustavno djelovanje.

Europski put BiH nema alternativu, a Vlada FBiH će ispuniti sve svoje obaveze u procesu pregovora", rekao je Mijatović.

PLAN RASTA ZA ZA ZAPADNI BALKAN, EVROPSKI PUT BIH Danas u Sarajevu zajedno sa kolegom Kraljevićem, u ime Vlade...

Objavljuje Vojin MijatovicČetvrtak, 20. lipnja 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...