VUKANOVIĆ OBJAVIO DOKUMENT: "Neviđena bruka i sramota, narod mora kazniti bahate i osione moćnike..."

Svaki komentar je suvišan, sve je davno rečeno, a narod mora kazniti samovolju, bahate i osione moćnike koji misle da nekažnjeno mogu raditi šta hoće, da su grad i budžet njihova prćija, a neka pravda  bude jedina osveta, poručio je Vukanović.

  • Vijesti

  • 23. Jun. 2024  23. Jun. 2024

  • 0

Budžet grada Trebinja dostigao je čak 50 miliona maraka, a kako se budžetska sredstva nepravedno dijele i raspoređuju najbolje govori sraman podatak da je grad Trebinje izdvojio svega 1000 maraka za rad Udruženja roditelja sa četvoro i više djece iz Trebinja u 2024., čime se nastavlja krajnje nekorektan i sraman maćehinski odnos gradskih vlasti prema ovom strateškom Udruženju.

alt

Mitar Mrdić, predsjednik gradske Komisije za ocjenu i izbor projekata udruženja građana i fondacija iz oblasti društvene brige o mladima, koju je formirao gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, obavjestio je Udruženje porodica četvoro i više djece iz Trebinja da su dobili 1000 maraka za finansiranje rada i aktivnosti u 2024. godini, te da trebaju dostavitigradskoj administraciji Uvjerenje da nemaju poreski dug, kako bi im se prebacila sredstva, otkrio je zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

alt

Najlicemjernija je poruka da je  Udruženje obavezno da svoje aktivnosti i rad prilagodi odobrenim sredstvima te nađe druge izbore finansiranja jer sa 1000 maraka ne mogu kupiti ni po jednu kiflu djeci i roditeljima koji su članovi Udruženje. Ovo je velika uvreda i velika nepravda koja pokazuje svu dubinu posjela i politizaciju društva, sraman odnos gradskih vlasti prema višečlanim porodicama i djeci.

I dok Udruženju 4+ prebacuju svega 1000 maraka i predlažu da ih razgode na cijelu godinu, rade i funkcionišu sa manje od 3 marke dnevno, istovremeno fiktivno Udruženje „Mreža mladih Trebinje“, koje postoji samo na papiru a kojim rukovodi Rade Ćuk, aktivista SNSD-a i saradnik gradonačelnika zaposlen bez konkursa u gradskoj upravi kao bot da bi pisao komentare i stavljao lajkove gradonačelniku na društvenim mrežama, dobija čak 4000 maraka za nekakve igre mladih, a i sva ostala budžetska sredstva su se raspoređivala po partijskoj liniji tako što su najviše dobijale organizacije čiji su osnivači aktivisti vladajuće stranke.

alt

Novca u Trebinju ima za sve, ogromna sredstva se bacaju na reprezentaciju gradonačelnika, razne gluposti i besmislene projekte, ali se štedi na građanima i djeci, koja se ponižavaju sramnim odlukama. Nevjerovatno je da se od silnog budžeta grada Trebinja u 2024. godini, koji sa kreditnim zaduženjima dostiže 50 miliona maraka, svega 1000 maraka izdvaja za rad jednog od najvažnijih Udruženja četvoro i više djece, koje je u više navrata ranije poniženo na sličan način, između ostalog i odlukom Elektroprivrede i Luke Petrovića da lani prebace 5000 maraka Udruženju 4+ u Banjaluci a da ništa ne izdvoje i ne uplate Udruženju 4+ iz Trebinja.

alt

Treba podsjetiti da i na činjenicu da se Aleksandar Sarić ranije povukao sa čela Udruženje građana sa četiro i više djece iz Trebinja, jer je ponekad javno ukazivao na propuste i loše odluke gradskih vlasti, što je normalno u svakoj državi osim kod nas, gdje vlada totalitarizam i jednoumlje, pa je odlučio da se povuče kako ne bi ispaštalo Udruženje. Iako je nova predsjednica Rada Gutić nastavila da veoma časno i odgovorno vodi Udruženje bez javnih istupa i kritika vlasti, sraman maćehinski odnos gradske uprave i gradonačelnika Ćurića se nastavlja.

Svaki komentar je suvišan, sve je davno rečeno, a narod mora kazniti samovolju, bahate i osione moćnike koji misle da nekažnjeno mogu raditi šta hoće, da su grad i budžet njihova prćija, a neka pravda  bude jedina osveta, poručio je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...