OPREZ: Policija na jugu BiH provodi preventivno-represivnu akciju...

Navedena akcija će se provoditi u vremenskom periodu od 1. juna do 2. septembra 2024. godine, saopćili su iz MUP-a. 

  • Hronika

  • 05. Jul. 2024  

  • 0

U svrhu poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama, Uprava policije MUP-a ZHK, Sektor uniformirane policije u suradnji s PU Ljubuški, PU Široki Brijeg, PU Posušje i PU Grude, provodi preventivno-represivnu akciju pod nazivom "Ljeto 2024".

Početkom ljeta i dolaskom toplijih dana na prometnicama u Zapadnohercegovačkom kantonu povećao se broj sudionika u prometu (pješaka, vozača bicikla,mopeda i motocikla). Kako bi se ovim kategorijama vozača posvetila veća pozornost drugih vozača motornih vozila i povećala sigurnost svih sudionika u prometu, spriječili najteži prometni prekršaji te smanjili broj prometnih nezgoda s teškim posljedicama, navedena akcija će se provoditi u vremenskom periodu od 1. juna do 2. septembra 2024. godine, saopćili su iz MUP-a. 

Tom prigodom pozvali su vozače svih motornih vozila na poštivanje prometnih propisa: korištenje zaštitne kacige za motocikliste tijekom upravljanja motociklima, nekorištenje mobilnog telefona prilikom vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa i prometovanje bez utjecaja alkohola i drugih opojnih sredstava.

Također, pozvali su pješake na oprezno prelaženje ceste na obilježenim pješačkim prijelazima, kao i vozače bicikla i romobila na odgovorno ponašanje kojim će voditi brigu za svoju sigurnost i sigurnost drugih.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...