NAKON ŠTO JE PROCURIO SNIMAK, PRIZNALI SU SVE: Izraelska vojska zavezala ranjenog Palestinca za vozilo, tvrde da će istražiti...

Osoba je na kraju prebačena u Crveni polumjesec na liječenje.

  • Hronika

  • 23. Jun. 2024  

  • 0

Izraelska vojska izjavila je da su njezine snage prekršile protokol zavezavši ranjenog palestinskog muškarca za prednji dio svog vozila tokom racije u gradu Jeninu na Zapadnoj obali.

Izraelske snage potvrdile su incident nakon što je snimljen i podijeljen na društvenim mrežama. U izjavi IDF-a stoji da je muškarac ranjen u razmjeni vatre tokom racije, u kojoj je bio osumnjičenik. 

Obitelj ozlijeđenog muškarca izjavila je da su, kada su zatražili hitnu pomoć, vojnici odveli muškarca, vezali ga za haubu svog džipa i odvezli se. 

Osoba je na kraju prebačena u Crveni polumjesec na liječenje. IDF je najavio da će incident biti istražen. 

Očevici koji su razgovarali s novinskom agencijom Reuters identificirali su muškarca kao lokalnog stanovnika po imenu Mujahed Azmi. 

"Jutros (op. a. subota), tokom protuterorističkih operacija s ciljem hvatanja traženih osumnjičenika u području Wadi Burqin, teroristi su otvorili vatru na vojnike IDF-a, koji su odgovorili vatrom", stoji u izjavi. 

"Tokom razmjene vatre jedan od osumnjičenika je ranjen i uhvaćen", dodali su.

"U suprotnosti s naredbama i standardnim operativnim postupcima, osumnjičenika je vojska vezala za vozilo. Ponašanje vojnika prikazano na snimci incidenta nije u skladu s vrijednostima IDF-a. Incident će biti istražen i primjereno riješen", navodi se u izjavi izraelskih snaga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...