VRHUNAC NEŠIĆEVIH LAŽI: "Mi Srbi smo autohton narod u BiH, muslimani su nas protjerali iz Sarajeva" (VIDEO)

On je istekao da su "Srbi iz Sarajeva otjerani zulumom".

  • Politika

  • 24. Jun. 2024  

  • 4

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić na društvenoj mreži X objavio je jutros isječak gostovanja u jednoj emisiji gdje je govorio o "protjerivanju Srba iz Sarajeva".

"Ko je mene otjerao iz Sarajeva, kako ode 157.000 iz Sarajeva, od čega su otišli ti ljudi, ko ih je otjerao iz Sarajeva? Pa muslimani", rekao je Nešić.

On je istekao da su "Srbi iz Sarajeva otjerani zulumom".

"Ljudi su bježali da spase gole živote. Moramo jasno i glasno reći da smo mi autohton narod u BiH, da rat nismo počeli mi, da je rat počeo na taj način što je ubijen srpski svat kod srpske pravoslavne crkve na Baščaršiji gdje sam, između ostalog, i ja kršten", rekao je u videu kojeg možete pogledati i sami:

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...