IDE LI PREMA NAMA: Strašno nevrijeme poharalo Italiju, dijelovi zemlj poplavljeni, tornado u Venetu... (FOTO, VIDEO)

Izdano je crveno upozorenje vezano uz vodostaj rijeka koje također vrijedi za područje Modene i Piacenze u pokrajini Emilia Romagna, piše talijanska novinska agencija Ansa.

  • Evropa

  • 25. Jun. 2024  

  • 0

Sjeverne i centralne dijelove Italije danas je pogodilo olujno nevrijeme, u gradu Rovigu u pokrajini Veneto je nastao tornado, a očekuje se da će pljuskovi trajati još nekoliko dana.

Obilne kiše i jak vjetar zabilježene su u pokrajini Veneto gdje je tornado protutnjao gradom Rovigo, potrgavši grane drveća koje su srušile javnu rasvjetu.

Vatrogasci su dosad primili više od 200 poziva upomoć, a među ostalim su iz poplavljenog podvožnjaka spašavali ženu zarobljenu u automobilu.

Poplava u Toskani, vatrogasci čamcima spašavali vozače zarobljene u poplavljenim autima

Pozivi u pomoć su se također odnosili na poplave i odnesene krovove. Nekoliko automobila na parkiralištu trgovačkog centra oštećeno je metalnim krovom koji se odvojio od obližnje zgrade, piše Ansa.

Snažne oborine padale su i na sjeveru Toskane, gdje su vatrogasci čamcima spašavali vozače zarobljene na poplavljenim ulicama.

Izdano crveno upozorenje, kiša će padati do četvrtka

Izdano je crveno upozorenje vezano uz vodostaj rijeka koje također vrijedi za područje Modene i Piacenze u pokrajini Emilia Romagna, piše talijanska novinska agencija Ansa.

 Temperature na širem području sjevernog i središnjeg dijela zemlje iznose oko 20 Celzijevih stupnjeva. Meteorolozi predviđaju nastavak pljuskova do četvrtka, a najgore će biti u pokrajinama Liguriji, Piemontu, Toskani, Umbriji i regiji Marke. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...