"U SUPROTNOM BI IZGLEDALA 'KAO GROBAR'": Baerbock za šminku i frizuru daje 136.500 eura iz budžeta

Pokušala da opravda trošak

  • Evropa

  • 29. Jun. 2024  

  • 0

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock pokušala je da opravda trošak više od deset hiljada eura mjesečno iz budžeta na frizere i šminkere, rekavši da bi u suprotnom izgledala ''kao grobar''.

Ovi troškovi su u 2022. godini iznosili 136.500 eura, a nakon kritika, Baerbock je poručila da je to neophodno zbog jakih reflektora u studiju, piše Deutsche Welle.

''Inače izgledate kao grobar, jer ste sasvim sivi", rekla je ona.

Kako je dalje navela, na putovanjima je često teško naći šminkera zbog čega vodi svog, a budući da su putovanja njemačke šefice diplomatije brojna, dnevnice su visoke.

Mediji su ranije pisali da je vlada kancelara Olafa Scholza u 2022. godini izdvojila čak 1,5 miliona eura na fotografe, šminkere i frizere, što je povećanje od 80 posto u odnosu na prethodnu godinu, dok je na vlasti bila Angela Merkel.

''Mislimo da ljudi u Vladi mogu da ostave dobar utisak i bez skupih vizažista na račun poreskih obveznika", saopćio je o tom pitanju Savez poreskih obveznika.

Poslije Baerbock, na šminku i frizuru najviše troši Scholz, oko 40.000 eura godišnje, a poreski obaveznici i dalje finansiraju izgled Angele Merkel, koja mjesečno u te svrhe troši 3.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...