TRAŽILI OD NJEGA IZVINJENJE: Parlamentarac uzviknuo “živjela Palestina” i izazvao skandal u zemlji

Asaduddin Owaisi, predsjednik stranke Vijeće za jedinstvo muslimana Indije (AIMIM), izazvao je žustru raspravu u parlamentu, a vladajući zastupnici su tražili i njegovo izvinjenje.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2024  

  • 0

Indijski parlamentarac izazvao je politički sukob u zemlji nakon što je tokom polaganja zakletve za Donji dom indijskog parlamenta kazao "živjela Palestina".

Asaduddin Owaisi, predsjednik stranke Vijeće za jedinstvo muslimana Indije (AIMIM), izazvao je žustru raspravu u parlamentu, a vladajući zastupnici su tražili i njegovo izvinjenje.

“Ovo je bilo pogrešno”, rekao je ministar ribarstva, stočarstva i mljekarstva Rajiv Ranjan Singh.

Istakao je da se “zakletva polaže na Ustav Indije, a on je uzviknuo slogan podrške stranoj naciji”.

Amit Malviya, vođa Indijske narodne stranke (BJP), istakao je da bi Owaisi čak mogao ostati i bez zastupničkog mjesta.

“Prema postojećim pravilima, Asaduddin Owaisi može biti uklonjen iz Donjeg doma parlamenta jer je pokazao privrženost stranoj državi, to jest Palestini”, kazao je Malviya.

Owaisi je izjavio da se ne plaši prijetnji i da će nastaviti svoju dosadašnju političku misiju.

“Neka rade šta hoće. Znam i ja ponešto o Ustavu. Ove prazne prijetnje neće djelovati na mene”, rekao je Owaisi novinarima u New Delhiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...