NOGOMETNA BAJKA U NJEMAČKOJ: Senzacionalni Gruzijci koji debitiraju na Evropskom prvenstvu srušili Portugal, Turska teškom mukom savladala Češku, pogledajte sažetke... (VIDEO)

U okviru grupe F trećeg kola Evropskog prvenstva u Njemačkoj Gruzija je sa 2:0 savladala Portugal, dok je Turska sa 2:1 savladala Češku.

  • Sport

  • 26. Jun. 2024  26. Jun. 2024

  • 0

GRUZIJA - PORTUGAL

Start utakmice između Gruzije i Portugala donio je rani gol zvijezde Gruzije Kvaratskhelia, nakon što ga je uposlio Mikautadze, sjajno to koristi ofanzivac Napolio i dovodi svoj tim do vodstva. Portugal zatim preuzima inijacitivu na terenu, a prva prilika je bila Ronalda ipak siguran je bio Mamardashvili.

Dalot je u 20. minuti mogao dovesti svoj tim do poravnanja rezultata, ipak bio je to loš udarac glavom, koji je otišao pored gola. Conceicao je pokušao u 27. minuti izgledao je to sjajno, ali lopta je otišla pored gola.

U 35. minuti Ronaldo se našao i prilici, ipak ovo šansu su blokirali defanzivci Gruzije, Portugal je pokušavao doći do izjednačenja ipak blok kojeg je postavio Sagnol je dobro stojao, te je taki poluvrije završeno vodstvom Gruzije od 1:0.

Otvaranje drugog poluvremena ponudilo je šansu kapitena Portugala Cristiana Ronalda, ali je njegov šut izblokiran.

Desetak minuta poslije Gruzija je izborila penal, a miran realizator za sigurno vodstvo bio je Georges Mikautadze.

Giorgi Chakvetadze je imao sjajno priliku da riješi pitanje pobjednika u 72. minuti, ali na njegovu žalost lopta nakon šuta odlazi pored gola.

Pokušavao je Portugal preko Jote i Sameda u nastavnu utakmice, međutim njihovi šutevi su bili izblokirani od strane požrtvovanih defanzivaca Gruzije.

U 85. minuti je Zuriko Davitashvili oprobao svoj šut, ali je lopta odlazi pored gola.

Na kraju se Gruzija slavila sa 2:0 i tako se plasirala u okviru najboljih trećeplasiranih ekipa u narednu fazu takmičenja.

ČEŠKA - TURSKA

Porovod je prvi zaprijetio na ovoj utakmici, tačnije u 2. minuti kada se izborio za šansu i šutirao, ali na kraju se ipak istekao čuvar mreže reprezentacije Turske Gunok. Nakon toga Turuska bilježi sjajnu priliku bio je to mladi Kenan Yildiz koji je odlično šutirao, ali jedan od defanzivaca Češke je to u posljednjim trenutcima izblokirao.

Jurasek je šutirao u 15. minuti bila je to dobra šansa, ali ona nije predstavljala veliki problem za Gunoka. U 20. mintui Češka ostaje sa igračem manje Barak je dobio drugi žuti karton. Turska je do kraja poluvremena pokušavala da iskoristi igrača više, te da dođu do prednosti ipak im to nije pošlo za rukom, pa su tako na poluvrijeme otišli sa 0:0.

Drugo poluvrijeme nastavlja dominaciju Turske, a prva prilika je bila Yildiza koje je sjajno šutirao, ali je to odlično odbranio golman Češke.Nakon par minuta od toga, tačnije u 51. minuti Hakan nakon par odbijanaca dolazi do lopte i postiže gol za vodstvo.

Ipak nakon 15. minuta, tačnije u 66. minutu Češka se vraća u utakmicu i dolazi do poravnanja, stijelac je bio Soucek, pronašao se na pravom mjestu, te zakucao loptu po sredini gola. U 80. minuti Češka je mogla doći i do preokreta, ipak udarac je blokiran u posljednjim trenutcima.

Turska je postigla gol u posljenjim minutama utakmice i tako potvrdila drugo mejsto u grupi, utakmica je zavšena sa 2:1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...