ODLUKA DONESENA VELIKOM VEĆINOM GLASOVA: "Milanović će biti kandidat za predsjednika!"

“Naši unutarstranački izbori održat će se 14. septembra, a rokovi će početi 19. augusta pa će do onda svi zainteresovani imati priliku kandidovati.”

  • Regija

  • 29. Jun. 2024  

  • 0

Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva stranke na kojoj je potvrđeno da će Zoran Milanović ponovno biti kandidat SDP-a za predsjednika. 

Također je određen datum održavanja unutarstranačkih izbora, na kojima se Grbin neće kandidovati.

"Izbori nas čekaju krajem ove i početkom iduće godine. Glavni odbor je prihvatio izvještaj nakon parlamentarnih izbora i da ne možemo biti zadovoljni rezultatom, ali povećanje mandata u Saboru ipak ostavlja razlog za zadovoljstvo”, rekao je Grbin i dodao:

“Naši unutarstranački izbori održat će se 14. septembra, a rokovi će početi 19. augusta pa će do onda svi zainteresovani imati priliku kandidovati.”

Na kraju, potvrdio je da će Milanović biti kandidat SDP-a. Ali, iako je Glavni odbor donio jednoglasnu odluku, Predsjedništvo nije. Neki su članovi SDP-a bili protiv ovog prijedloga, potvrdio je Grbin.

“Neću reći ko je bio protiv, ali odluka je donesena velikom većinom glasova. On dijeli naše vrijednosti i bio je brana totalnom preuzimanju ove zemlje. Vjerujem da će uskoro slijediti i podrška drugih stranaka, ali nije na meni govoriti o tome", rekao je, prenosi N1.

A Domovinski pokret i njegova karijera nakon što prestane biti predsjednik SDP-a?

“On vrluda, a ja ću u pogledu njih reći u duhu Rade Končara “Milost ne tražim niti bih vam je dao.” Što se tiče mene, bit ću i dalje saborski zastupnik.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...