DRAGIŠA BINIĆ "OBJASNIO" NEUSPJEH ORLOVA NA EP: "Sve je pošlo naopako kad smo uši u hrvatski avion!"

Nastavljaju se reakcije srpske javnosti na krah nogometne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

  • Sport

  • 29. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

Reprezentacija Srbije ispala je u grupnoj fazi Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Zabilježili su poraz od Engleske, te remije sa Slovenijom i Danskom, što na kraju nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala.

Uprkos tome što im je ovogodišnji nastup na Euru bio prvi od 2000. godine, javnost u Srbiji očekivala je prolazak barem u osminu finala, no to se nije ostvarilo.

Legenda Crvene Zvezde Dragiša Binić komentirao je ovaj neuspjeh u jednoj emisiji u Srbiji. Binić smatra da je Dušan Tadić trebao biti izbačen iz tima nakon poraza od Engleske na startu Eura.

"On je otišao predaleko, a mi smo ušli u pogrešan avion... hrvatski. Već smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion s oznakama druge države, to je početak koji je zatrpan i o kojem se šuti, već smo u problemu.

"Odlazimo tamo s dozom ljutnje, kao da nas neko čeka da napravimo problem. Pojavljuje se izjava kapitana. Znam Piksija, odrasli smo zajedno. Nema šanse da ga ne bi otjerao. I trebao je da ga otjera! Ja, znate mene, kakav sam bio, pa nisam imao takve ispade", rekao je Binić.

Binić smatra da Tadićeva reakcija nema nikakvo opravdanje.

"Najviše me boli što je narod koji voli nogomet odvojio 'od usta' da dođe tamo, doveli djecu, dolazili u probleme, tukli se s drugim navijačima, gledali, mučili se... I onda još to... Ja i dalje ne znam šta je pravi razlog, zašto se onako igralo."

Binić smatra da su Srbi katastrofalno trčali na Euru:

"Mislim da je intenzitet sprinta na našim utakmicama bio minimalan jer ga nismo ni imali, a kako da ga imamo kad toliko sporo iznosimo loptu da se protivnik već vratio."

"Neko vrijeme sam mislio da naš golman nema sreće što nema gdje vratiti loptu, jer je stalno vraćamo unazad. Stalno nazad vraćamo loptu. Nogomet se igra za gol. Cilj je da se što prije stigne do gola uz što manje dodira, a za to mora da se trči", zaključio je Binić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...