UDARILI NA POGREŠNE: Rusi pokušali probiti ukrajinsku odbranu pa izgubili gotovo cijelu brigadu...

"Neprijatelj traži način da probije naše odbrane", rekao je štab, navodeći da se više od pola od 100 oružanih sukoba dogodilo u području oko Pokrovska u regiji Donjeck.

  • Svijet

  • 27. Jun. 2024  

  • 0

Nastavili su se žestoki okršaji između ruskih i ukrajinskih jedinica duž prvih linija fronta na istoku Ukrajine, rekao je Glavni štab ukrajinske vojske u večernjem izvještaju.

"Neprijatelj traži način da probije naše odbrane", rekao je štab, navodeći da se više od pola od 100 oružanih sukoba dogodilo u području oko Pokrovska u regiji Donjeck.

Linija fronta ostala je nepromijenjena.

Ukrajinski vojni zvaničnici također su izvijestili o žestokim borbama oko naselja Mirnoje, zapadno od grada Zaporižja, gdje je ruska brigada izgubila oko 95 posto svojih vojnika nakon masovnih napada, prema izvještaju ukrajinske novinske agencije UNIAN. Te informacije nije bilo moguće nezavisno provjeriti.

Ranije, ukrajinski pogranični stražari spriječili su dvadesetak vojnih obveznika da pobjegnu iz ratom pogođene zemlje.

Grupa je uhvaćena blizu sela Kelmentsi na granici s Moldavijom u zapadnoj ukrajinskoj regiji Černivci, izvijestile su vlasti u četvrtak.

Regruti dolaze iz različitih dijelova zemlje i planirali su pobjeći pješice preko zelene granice pod okriljem noći.

Oni koji su pomogli regrutima da pobjegnu navodno su skupili 12.000 eura po osobi.

Ukrajina dvije godine odbija rusku invaziju, uvela je vanredno stanje i naredila mobilizaciju. Otad, muškarci od 18 do 60 godina mogu zemlju napustiti samo pod izuzetnim okolnostima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...