JE LI ODZVONILO NJOJ: Gošća turneje Eras mogla bi srušiti Swift s vrha muzičke ljestvice

Pjevačica koja je nastupila s Taylor Swift na njenoj posljednjoj od tri koncertne večeri na londonskom Wembleyu, mogla bi srušiti mega zvijezdu s vrha britanske ljestvice-piše Riyah Collins za BBC Culture.

  • Show

  • 28. Jun. 2024  

  • 0

Pjevačica koja je nastupila s Taylor Swift na njenoj posljednjoj od tri koncertne večeri na londonskom Wembleyu, mogla bi srušiti mega zvijezdu s vrha britanske ljestvice-piše Riyah Collins za BBC Culture.

Gracie Abrams i Taylor u prošlu nedjelju su prvi put uživo otpjevale svoj duet Us.

Svirati za publiku na Wembleyju dva dana nakon izlaska pjesme bilo je "ludo" iskustvo, rekla je 24-godišnjakinja u emisiji New Music Show na Radio 1 s Jackom Saundersom.

"To je bizaran prizor jer je energija tako visoka... prilično je magičan", rekla je.

Graciein novi album, The Secret of Us, zapravo je njen drugi objavljeni album.

Prema Britanskom službenom top listu albuma, prodaje se bolje od Taylorinog The Tortured Poets Department, trenutnog broja 1.

Gracie se ranije pojavila na Eras turneji i rekla je da je Taylor i nju međusobno prijateljstvo inspirisalo da zajednički napišu pjesmu Us. "Večer kad smo napisali pjesmu bila je neka vrsta grozničave nadoknade u našim životima", rekla je.

"Mislim da je naše prijateljstvo stvorilo okruženje za vrlo dramatičnu pjesmu, što je zabavno."

Gracie, kći redatelja Star Warsa J.J. Abramsa, rođena je u Kaliforniji, a njen debitantski album, Good Riddance, prošle je godine dosegnuo broj 3  ljestvicama albuma, ali nijedan singl nije dospio do top 40.

altGracien prvi singl koji je ušao na britansku top listu, Close To You, dosegao je 35. mjesto prošle sedmice

Kada su pisale pjesmu, Gracie je rekla da su ona i Taylor slučajno zapalile malu vatru u Taylorinom stanu u New Yorku.

"Bila je to svijeća - jedna od onih ogromnih s tri fitilja", rekla je Gracie za Radio 1. "Gorela je toliko sati da je staklo prsnulo i eksplodiralo."

Gracie je snimila čitavu situaciju i šalila se: "Ne želite da sam u blizini u slučaju hitnosti.”

No, rekla je da ju je "vrlo impresionirao" Taylorin odgovor, kako je "letjela" prema aparatu za gašenje požara ispod sudopera. "Spremna je za sve."

Gracie nije bila jedini gost iznenađenja tokom Tayloirnog nedjeljnog nastupa.

Njen dečko, zvijezda Kansas City Chiefsa Travis Kelce, pridružio joj se na pozornici kao plesač za pjesmu "I Can Do It With a Broken Heart".

Eras turneja se nastavlja večeras rasprodanim koncertom u Dublinu, a Taylor se planira vratiti u London u augustu za još pet nastupa.

federalna.ba/BBC

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...