SDA PITA TROJKU: Zašto je struja poskupila samo Bošnjacima?

"To u praksi znači da će većinom Bošnjaci plaćati skuplju struju, ali i finansirati javne RTV servise s obzirom na to da korisnici EP HZHB nemaju tu obavezu.

  • Politika

  • 28. Jun. 2024  

  • 0

Odluka o poskupljenju cijena električne energije za korisnike Elektroprivrede Bosne i Hercegovine direktna je posljedica podaničkog odnosa Trojke prema Hrvatskoj demokratskoj zajednici i nesposobnosti koju kane kompenzirati novim udarom na džepove građana, navodi se u reakciji Stranke demokratske akcije.

"Nakon što je Trojka HDZ-u isporučila punu kontrolu nad Regulatornom komisijom za energiju u Federaciji BiH - FERK, novi saziv te institucije odobrio je raniji zahtjev uprave EPBiH da svoje višemilionske gubitke u poslovanju nadoknadi povećanjem cijena električne energije domaćinstvima i privredi.Raniji saziv FERK-a, u kojem HDZ nije imao kontrolu i u kojem nije bilo kadrova Trojke, odbio je ovaj nerazumni zahtjev", ističu u SDA.

Dodaju da je "indikativno da će cijene biti povećane samo korisnicima EBiH, dok će korisnicima Elektroprivrede HZHB cijene električne energije ostati iste".

"To u praksi znači da će većinom Bošnjaci plaćati skuplju struju, ali i finansirati javne RTV servise s obzirom na to da korisnici EP HZHB nemaju tu obavezu.

S obzirom na najave uprave EPBiH da su izvjesna i dalja poskupljenja, jasno je da kadrovi Trojke nemaju znanje, sposobnost niti volju da upravljaju sistemom i rade u interesu građana, te da su nužne ostavke uprave ovog javnog preduzeća i svih ostalih koji snose odgovornost za katastrofalne rezultate poslovanja i stalno dodatno finansijsko opterećivanje građana", smatraju u SDA.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...