BOSANAC SE PREDAO AUSTRIJSKOJ POLICIJI: Učestvovao u brutalnom premlaćivanju mladića, 21-godišnjak je bio u komi

Riječ je o grupi nasilnika poznata austrijskoj policiji, a koja se sumnjiči i za grupno silovanje 2023. godine

  • Hronika

  • 30. Jun. 2024  

  • 0

Državljanin Bosne i Hercegovine (19) predao se austrijskoj policiji koja je danima tragala za njim i još dvojicom državljana Srbije, a sve zbog sumnje da su pretukli 21-godišnjeg mladića, koji je završio u komi.

Kako prenose austrijski mediji, grupa od sedam mladića napala je momka sa Kosova, opljačkala ga i pretukla. On je neko vrijeme bio u besvjesnom stanju, a slučajno ga je pronašao jedan od putnika koji je prolazio pored te platforme.

Žrtva je imala teške povrede, a jedno vrijeme je bio u indukovanoj komi. Na osnovu snimaka nadzorne kamere, policija je uspjela da identifikuje napadače i prije tri dana je privela četvoricu: dva Austrijanca (oba po 16 godina), Slovenca (18) i Turčina (19). U bijegu su bili mladić iz Bosne i Hercegovine te državljani Srbije, koji su se, u međuvremenu, predali policiji.

Inače, kako danas prenose austrijski mediji, rijeć je o grupi nasilnika koja je odavno već poznata austrijskoj policiji, a koja se sumnjiči iz za grupno silovanje u decembru, 2023. godine, prenose Nezavisne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...