NEĆE JE PREŽALITI: Evo kako je luksuzna jahta hercegovačkog milionera izgledala prije požara... (VIDEO)

Sve kabine imaju svoje kupaonice. Sadrži pet apartmana, od kojih su dva master apartmana. Jahta prima do šest članova posade kako bi se osiguralo nezaboravno iskustvo krstarenja.

  • Regija

  • 29. Jun. 2024  

  • 0

Oko ponoći s petka na subotu je u makarskoj gradskoj luci došlo do požara na jahti ‘‘Acceptus‘‘ dugoj 24, a širokoj 7 metara i prema neslužbenim procjenama, vrijednoj oko 3 miliona eura, a koja je plovila pod malteškom zastavom.

Požar koji je trajao više od četiri sata i koji su gasili vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere predvođeni JVP Makarska, pristigli sa oko 15 cistreni, započeo je u krmenom dijelu jahte gdje se nalazi skladište za jet skijeve.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli nepovrijeđeni.

Jahta je, kako saznaje SLobodna Dalmacija, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika tvrtke Feal iz Širokog Brijega, a koji u Makarskoj ima stan te se bavi stanogradnjom. 

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko 5 tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do 4 sata kada je jahta potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, jahta koja je cijelu zimu bila privezana u luci,12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a sedmični najam košta oko 90 hiljada eura.

IZGLED PRIJE POŽARA

"'Acceptus' je luksuzna motorna jahta izgrađena 2011. i remontirana 2023. Jahta "Acceptus" duga je 34 metra i izgrađena je u italijanskom brodogradilištu Custom Line. Ovu jahtu karakterizira interijer italijanskoga dizajnera Zuccona i dostupna je za najam za do 12 gostiju u pet kabina", navodi se na stranici Yachts Croatia.

 

"Motorna jahta s pet kabina ‘Acceptus‘ ima impresivnu brzinu od 27 čvorova. ‘Acceptus‘ ima impresivan i moderno uređen interijer. Sve kabine imaju svoje kupaonice. Sadrži pet apartmana, od kojih su dva master apartmana. Jahta prima do šest članova posade kako bi se osiguralo nezaboravno iskustvo krstarenja. Elegantna motorna jahta ‘Acceptus‘ odlikuje se udobnošću i luksuzom bez premca. Osim toga, ogromni otvoreni prostori pružaju osjećaj stalnog dijaloga između interijera i eksterijera.

Flybridge je obložen velikim sunčalištem i jacuzzijem, no ključna značajka luksuzne jahte su elegantne kabine s vlastitim kupaonicama za 10+2 gostiju. Imajući to na umu, gosti mogu uživati ​​u sunčanju ili ugodnom hladu dok krstare prelijepom obalom Jadrana. Isto tako, krmena glavna paluba nudi dodatnu garnituru za objedovanje na otvorenom, savršenu za ležerne večernje obroke. Kad ne krstarite, ‘Acceptus‘ na brodu ima nevjerojatan izbor vodenih igračaka i dodataka. Acceptus Yacht for Charter dostupan je u Hrvatskoj i nalazi se u Makarskoj kao matičnoj luci", navodi se u oglasu.

BORBA VATROGASACA SA POŽAROM

imagePožar na jahti Acceptus (Foto: Ivo Ravlic/Cropix)

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

imageFoto: Ivo Ravlic/Cropix

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...