PANIKA U BEOGRADU: Oglasio se Dačić povodom izjave kosovskog ministra da će Vučić biti uhapšen ukoliko dođe na Kosovo

Dačić prijetio Xhelalu Sveçli

  • Regija

  • 30. Jun. 2024  

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je izjave predstavnika vlasti u Prištini protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i ocijenio da je to poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije.

"Njihov je cilj da ih sve pohapse i protjeraju, da etnički očiste Kosovo od Srba, a međunarodna zajednica mirno gleda ove izlive mržnje i bijesa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je istakao da im Vučić smeta zato što zahvaljujući njegovoj borbi nikada neće ostvariti svoj krvavi cilj i nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija.

"A Xhelal Sveçla, kao osvjedočeni separatista i pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova, može da očekuje da će ga stići ruka pravde", poručio je Dačić.

Prema njegovim riječima, sama činjenica da se prijeti čovjeku sa kojim vode dijalog u Briselu, pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

"Dokle će više međunarodna zajednica da šuti i toleriše ratne bubnjeve iz Prištine, neka se opredijele, hoće li rat ili mir", kazao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...