DOMAĆIN EURA IDE DALJE: Njemačka u ludoj utakmici slomila otpor Danaca i izborila četvrtfinale, pogledajte sažetke... (VIDEO)

Odigrana je druga utakmica osmine finala Evropskog prvenstva. U dvoboju u Dortmundu između domaće selekcije Njemačke i Danske. A semafor je na kraju pokazivao 2:0. Za ”Elf” su pogađali Havertz i Musiala. Ipak, krenimo redom.

  • Sport

  • 29. Jun. 2024  29. Jun. 2024

  • 0

Odigrana je druga utakmica osmine finala Evropskog prvenstva. U dvoboju u Dortmundu između domaće selekcije Njemačke i Danske. A semafor je na kraju pokazivao 2:0. Za ”Elf” su pogađali Havertz i Musiala. Ipak, krenimo redom.

Ofanziva Nijemaca, meč prekinut zbog nevremena

”Elf” je odmah krenuo ofanzivno i u 4. minuti je poništen pogodak za Nijemce jer je bio faul. Schlotterbeck je postigao gol. Tri minuta poslije odličan udarac Kimmicha, ali čuvar mreže Danaca loptu odbija u korner.

Igrao se 11. minut kada je Havertz sjajno pokušao iz voleja, ali fantastično brani Schmeichel. Danci prvi put prijete u 24. minuti. Maehle šutira iskosa sa lijeve strane, ali lopta odlazi preko gola. Potom reprezentacija Danske nastavila da napada i u tim trenucima je ofanziva domaćih opala.  Eriksen je u 31. minuti imao sjajnu šansu iz slobodnog udarca, ali je njegov šut izblokiran.

U 35. minuti utakmica je prekinuta zbog kiše i grmljavine. Zvanično je pisalo da je meč suspendovan zbog vremenskih neprilika. Nakon 25 minuta pauze okršaj je nastavljen. Samo dvije minute poslije udarac Havertza opet brani Schmeichel. U 45. minuti fantastičan kontranapad Danaca, ali Neuer brani udarac Hojlundu. Ostalo je 0:0.

Dancima gol poništio VAR, a potom Nijemci poveli sa jedanaest metara

Reprezentativci Danske su odmah u nastavku krenuli snažno. Postigli su pogodak u 49. minuti preko Andersena. Međutim, on je poništen nakon intervencije iz Var sobe. Već u narednom napadu upravo je Andersena lopta pogodila u ruku. Dosuđen je kazneni udarac koji je Havertz pretvorio u pogodak za 1:0. Konačno je pogodio mrežu, bio je milimetarski precizan.

U 59. minuti opet zicer za Havertza koji je izašao ”oči u oči” sa Schmeichel, ali šutira pored gola. Hojlund je u 66. minuti bio u odličnoj šansi, dobro je pucao, ali Neuer brani. Kazna je stigla dvije minute poslije. Pogodio je Musiala za 2:0. Nakon toga su Danci napadali, težili su da postignu pogodak. No, rezultat se nije mijenjao. Nijemci idu među osam najboljih na kontinentalnoj smotri.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...