DIPLOMATSKA PORUKA IZ BRUXELLESA: Odgođena posjeta Charles Michela Crnoj Gori zbog Rezolucije o Jasenovcu?

Ranije je objavljeno da će Michel boraviti 2. i 3. jula u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

  • Regija

  • 30. Jun. 2024  30. Jun. 2024

  • 0

Posjeta predsjednika Evropskog savjeta Charles Michela Crnoj Gori je odgođena, saznaje Pobjeda. Michel je trebalo da boravi u Crnoj Gori 2. i 3. jula na poziv predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Pobjeda od diplomatskih izvora u Briselu saznaje da je razlog otkazivanja posjete, usvojena Rezolucija o Jasenovcu koju je u petak izglasala parlamentarna većina.

Ranije je objavljeno da će Michel boraviti 2. i 3. jula u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv predsjednika države Jakova Milatovića.

On je trebalo u srijedu da se obrati Skupštini, a šef parlamenta Andrija Mandić zakazao je bio za taj dan posebnu sjednicu Prvog redovnog proljetnog zasjedanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...