IVICA DAČIĆ O SLUČAJU NOVINARA CVIJIĆA: "Ne miješam se u operativni rad policije"

Sve ovo drugo što vam ja saopštavam, saopštavam na osnovu infomacija koje dobijam od policije, a ne zbog toga što ja želim da rukovodim policijom ili da glumim nekog glavnog policajca ili šerifa u Srbiji", rekao je Dačić.

  • Regija

  • 16. Jun. 2024  

  • 2

Na pitanje zbog čega policija ne dostavlja tužilaštvu snimke sa nadzornih kamera u Kosovskoj ulici u toku napada na novinara Vuka Cvijića, ministar policije Ivica Dačić kaže da se ne miješa u operativni rad policije.

"Sve ovo drugo što vam ja saopštavam, saopštavam na osnovu infomacija koje dobijam od policije, a ne zbog toga što ja želim da rukovodim policijom ili da glumim nekog glavnog policajca ili šerifa u Srbiji. Što se ovoga tiče, ja sam informisan da je tužilaštvo tražilo kompletan izveštaj o svemu tome i da policija taj izveštaj priprema i da će ga dostaviti tužilaštvu“, rekao je ministar Ivica Dačić, prenosi N1

Podsjetimo, ranije je iz tužilaštva saopšteno za N1 da „Prvom OJT u Beogradu nisu dostavljeni snimci kamera video nadzora, međutim, kako je zahtjev za prikupaljanje potrebnih obavještenja PU za grad Beograd podnesen 3. juna 2024. godine, preuranjeno je upućivati urgenciju s obzirom da je Zakonikom o krivičnom postupku propisano da je policija dužna da postupi po zahtjevu javnog tužioca i da ga obavest o mjerama koje je preduzela najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je primila zahtjev“.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...