UKUSAN LJETNI RUČAK GOTOV ZA POLA SATA: Zapečene žute tikvice sa umakom i parmezanom

Možete pokušati još danas.

  • Gastro

  • 01. Jul. 2024  01. Jul. 2024

  • 0

Sastojci: 

500 gr žutih tikvica

umak

3 čehna bijelog luka

parmezan

ružmarin, bosiljak, so i biber.

maslinovo ulje

Priprema:

1. Pripremite tikvice i umak

Tikvice operite, nemojte ih guliti, narežite ih na kriškice, stavite u zdjelu, nauljite i začinite začinima. Pritisnite bijeli luk nožem i stavite ga u umak od paradajza.

2. Slažite u posudu za pečenje

Vatrostalnu zdjelu nauljite i stavite jedan sloj tikvica. Na njih stavite umak, pa opet prekrijte redom tikvica. Redajte slojeve do vrha zdjele, pa ih završite redom umaka i sve pospite parmezanom.

3. Pecite

Pecite na 180°C oko pola sata, provjerite je li pečeno probadanjem nožem. 

Prijatno!:)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...