BH. INFLUENSER ŠOKIRAN CIJENAMA U HRVATSKOJ: Porciju sladoleda s prelivom platio 17 eura

Iako su cijene visoke u određenim elitnim objektima, u Opatiji postoje i kafići gdje su cijene znatno pristupačnije

  • Šareni svijet

  • 01. Jul. 2024  

  • 0

Mirza Mustafagić, poznati influenser iz Bosne i Hercegovine, podijelio je na svoje iskustvo s visokim cijenama u Opatiji.

U objavi iz jednog od najskupljih hotela u gradu, Mirza je komentarisao cijenu sladolednog kupa koji je pojeo – četiri kuglice sladoleda, dva preliva i pralina, za koje je platio 17 eura.

Mirza objavom izražava ljubav prema Hrvatskoj, ali ističe da su cijene u Opatiji znatno više nego u drugim zemljama. Ovo je izazvalo žustru raspravu u komentarima. Mnogi su izrazili šok zbog visokih cijena, dok su drugi argumentirali da su takve cijene rezultat lokacije i statusa hotela. 

Riječki ugostitelj Vedran Jakominić objasnio je ranije visoke cijene kafe u Opatiji, ističući da su one u skladu s premium lokacijom hotela i željom da se očuva ekskluzivnost za goste.

Iako su cijene visoke u određenim elitnim objektima, naglasio je da u Opatiji postoje i kafići gdje su cijene znatno pristupačnije.

Rasprava o visokim cijenama hrane i pića u turističkim destinacijama poput Opatije nastavlja se među posjetiteljima i lokalnim stanovništvom, reflektirajući dinamiku između ekskluzivnosti i pristupačnosti u turizmu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...