UŽAS NA ZAPADU BiH: Strašno nevrijeme poharalo kraj, uništene kuće, usjevi, sportska dvorana, automobili…

Na terenu su aktivne ekipe Vatrogasno-spasilačke službe koje pružaju pomoć i saniraju posljedice nevremena.

  • Hronika

  • 02. Jul. 2024  02. Jul. 2024

  • 0

Nevrijeme praćeno gradom koje je zahvatilo Bosansku Dubicu izazvalo je značajnu štetu na području opštine.

Prema informacijama, nevrijeme je pogodilo područje oko 18.30 sati, uzrokujući štetu na javnim i privatnim objektima, vozilima, drveću i usjevima.

Snabdijevanje električnom energijom je normalizovano od 20.40 sati nakon prekida koji su nastali tokom olujnog nevremena.

Mirko Marin, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Kozarska Dubica, potvrdio je da građani prijavljuju štetu na kućama i automobilima, te da je nevrijeme prouzrokovalo oštećenja i na drveću.

Direktorica Centra za informisanje i kulturu, Dijana Kondić, izjavila je da je u nevremenu oštećen objekat sportske dvorane gdje je polomljeno sedam metara stakla, dok su u Sportskom centru “9. januar” oštećena stabla.

Petrovdanski turnir u malom fudbalu na otvorenom je otkazan zbog velike količine padavina koje su prouzrokovale zadržavanje vode na gradskim ulicama i oštetile grane drveća u gradu

Na terenu su aktivne ekipe Vatrogasno-spasilačke službe koje pružaju pomoć i saniraju posljedice nevremena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...