PREMINUO POZNATI SPLITSKI NOVINAR: Iznenada mu pozlilo u kafiću, unatoč brzoj intervenciji doktora...

Karijeru je počeo kao diplomirani pravnik na sudu, no ubrzo je promijenio zanimanje te je radio kao dopisnik kulture Jutarnjeg lista.

  • Hronika

  • 03. Jul. 2024  

  • 0

U 62. godini života preminuo je splitski novinar Slaven Relja, javljaju hrvatski mediji.

Relja je preminuo iznenada. Jučer mu je pozlilo u popodnevnim satima u omiljenom kafiću te je umro unatoč brzoj intervenciji ljekara.

O Relji je snimljen film u produkciji Splitske televizije i režiji Ivana Perića "Novinarov bijeg iz pakla droge", u kojem je otvoreno pričao kako je u zrelijim godinama postao ovisnik.

Karijeru je počeo kao diplomirani pravnik na sudu, no ubrzo je promijenio zanimanje te je radio kao dopisnik kulture Jutarnjeg lista.

Zadnje novinarske godine je proveo na lokalnoj televiziji, gdje je imao vlastitu emisiju u kojoj je ugostio brojne poznate Splićane, piše Dalmatinski portal.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...